תקציר שאלת המאזין/ה
מאזינה שואלת לגבי אדם עם פוליפ באף שמתקשה להריח ולנשום. יונה ליאור מסבירה שפוליפ נובע מפסולת שלא יוצאת בדרך תקינה ונובעת מסוג של אלרגיה כלשהי, הכל נובע ממערכת העיכול. כמו כן מסבירה מדוע כאשר מורידים פוליפ או מסירים בניתוח זה לא יעזור.
יונה ליאור: כן אנחנו איתך, בוקר טוב.
מאזינה: אני שואלת על בן אדם בן 50 שיש לו פוליפ באף, והוא גורם לו ממש לכך שהוא לא מצליח להריח כלום וגם קשיים בנשימה, שינה רעה.
יונה ליאור: קודם כל אני רוצה להגיד לך שאני אוהבת אותך על השאלה, כי אני רוצה להסביר לך משהו. את צריכה להבין שאירידיולוגיה לא מדברת בכלל על גילאים, כל גיל, כל אדם שמגיע את הגיל שלו רואים בעיניים.
אבל לגבי הפוליפ שאת שואלת לגביו, פוליפ זה כמו שיש לנו פוליפ בגרון יש לנו פוליפ באף. כשיש לנו איזושהי אלרגיה, כשיש לנו בעיה במערכת העיכול שלנו, פסולת במקום לצאת החוצה לאסלה יוצאת לכיוון האף או לכיוון הסינוסים, או לכיוון דלקת השקדים.
ואז מה שקורה, לאנשים האלו יש בעיה שהפוליפ נוצר וזה סוג של דלקת שמצביעה על אלרגיה.
מאזינה: כן.
יונה ליאור: ברגע שאנחנו משנים לאדם את האוכל, ברגע שנותנים לו את האנזימים שיפרקו את האוכל והוא לא יהיה אלרגני, הפוליפ הזה בא להתריע שמה שאני אוכל ומה שאני חווה לא מתאים לגוף שלי.
מאזינה: זה קשור לבן אדם שיש לו הרבה צרבות?
יונה ליאור: בוודאי. באירידיולוגיה אפשר לראות אם יש עודף של חומצה בקיבה או חוסר של חומצה בקיבה. כי צרבת יכולה להיות גם עודף וגם חוסר ואנשים חושבים שיש להם עודף של חומצה, אבל זה לא נכון, לפעמים יכול להיות שיש להם חוסר.
מאזינה: הבנתי.
יונה ליאור: הפוליפ הזה, כשאנחנו מורידים אותו אנחנו לא פותרים את הבעיה כי עדיין זה נמצא משהו במערכת העיכול שלנו.
מנחה: זאת אומרת יגדל פוליפ חדש אם לא לטפל מהשורש.
יונה ליאור: נכון, וגם גורם לכך שאנחנו לא נושמים. ואת יודעת למה בורא עולם עשה לנו אף שהוא בולט מהפנים שלנו? כדי שיהיה לנו את החוש של הריח ושאנחנו ניזהר ממקומות שיש בהם ריח לא טוב.
בחיים שלנו, במקום העבודה שלנו לפעמים אנחנו מתבטאים ויש לנו ריח באף לא נעים, זה לא בהכרח אוכל אלא זה משהו שגם גורם לנו לבעיה רגשית.
מאזינה: הבנתי.
יונה ליאור: אז יש טיפול לזה. זה נכון שצריך לקפל קצת שרוולים, לא לאכול את זה ולא לאכול את זה, אבל אני נגד להוריד פוליפים לא בגרון ולא באף, כי זה אחד המנגנונים שאומרים לנו שיש פסולת זרה שלא תיכנס החוצה. זה כמו שומר ששומר על האיברים שלנו בגוף.
מנחה: כשאת אומרת פוליפים בגרון את מתכוונת לשקדים?
יונה ליאור: לשקדים, לפוליפים, כן.
מנחה: פעם אם הייתה נטייה קצת לדלקת גרון היו מוציאים את מיד השקדים.
יונה ליאור: נכון, היום הם מבינים שעד גיל 6 לא עושים בכלל שום ניתוחים.
מאזינה: אני מבינה שגם ניתוח כזה זה משהו לא פשוט כל כך.
יונה ליאור: נכון, לא פשוט וגם לא מומלץ. אני אומרת את זה עוד, זה לא מומלץ כי בד"כ מורידים את זה וזה טוב לחודש חודשיים ואח"כ חוזר לקדמותו.
מאזינה: הבנתי, תודה רבה לך.
יונה ליאור: גם לך, מכל הלב.